1 Kelab Blogger Ben Ashaari

Followers

Tuesday, March 6, 2007

STAGE MANAGER


















aku baru abis buat show bangsawan kat panggung bandaraya DBKL.aku jadi stage manager.yang terlibat semuanya graduan ask.tempat aku belajar diploma dulu.diorang panggil nak kumpul orang2 lama.actually..aku fikir aku tak nak buat sebab aku nak fokuskan kat final projek tapi memandangkan aku nak cari duit nak tampung final projek aku...aku join sekali...petang aku buat latihan ngan zurie n malam aku kt ask...balik je terbongkang atas katil..pagi bangun gi kelas..penat giler...tapi nak buat macam mana..aku happy n enjoy ngn keje..penat tu jatuh nombor 2...masa aku banyak dihabiskan kt tempat latihan..actually aku berdebar nak jadi SM untuk bangsawan ni..banyak que gak tapi pengalaman beb..memang aku dh banyak pengalaman buat SM tapi bila kite keje ngan semua orang profesional..mau tak gabra...ok..aku nak sembang pasal tugas stage manager time show..banyak citer sedih,kelakar...first day nak full run through...ada citer best...aku duduk kat control room untuk bagi que kat semua krew2 aku..time tu pulak...director ada depan aku..dan time jugak pengarah teknikal pakai interccom untuk aku senang nak comunicate dengan pelakon dn krew..time tu tetiba aku kena marah ngan pengarah teknikal..tapi actually,dia bengang n marah kat director..tapi mangsanya aku..perkataan yang malas aku nak dengar..f**k...faham2 sendiri lah..tapi aku tak kecik hati pun...aku dh faham ngan dia..nak buat macam mana..masing2 tension...tapi janji aku dh buat yang terbaik..after je abis tu aku terus jumpa dia n say sori...tapi dia dh bengang ngn director tu..tapi aku faham..diorang pun dh lama kawan...sekejap je masam muka...alah dah biasa..hidup dalam dunia performents macam nilah...aku dh lali...

9feb 07..8malam...show start ngan pre show..graduan aswara yang nyanyi...tetiba je perut aku memulas..standart lah..gelabah..tapi aku try untuk relax...alhamdulilah...segalanya ok..tapi ada jugak mistake...biasalah lah...tak semua akan perfect..nasib baik yang control light tu perempuan...dia pun faham...malam tu aku tak pakai glasess so aku tak berapa nampak sangat..tu yang terbuka light awal tu..kesian kt k'ma...sory k'ma...tak sengaja....

10feb 07 8malam..ari show kedua...ada vip yang datang..lagi lah aku gelabah..tapi aku try untuk tak nak buat mistake..everything dh ok...tapi sound pulak buat hal...aduii...kacau betul lah...kesian kt afiq tak pasal kena maki ngn music director..apa nak buat..yang dengarnya aku..tapi sebab aku dah biasa..perkataan tu dh lali dah....tapi nampak muka dia lain malam tu...sabor je lah

11feb 07 8malam..last day show...aku hope semua ok malam ni tapi semua bukan ditangan aku..kesilapan ada kat mana...tapi malam ni mc pulak buat hal..macam mana lah dia boleh terlajak cakap..gelabah aku dibuatnya tapi nasib baik dia cepat alert.....alhamdilah..semua dah selmat....actually aku seronok keje ngan diorang...memberi aku ilmu yng baru..tiap2 kita kena belajar sesuatu yang baru untuk memantapkan diri kita sendiri....

actually aku enjoy ngan show ni walaupun takda masa untuk aku rest...balik lewat malam..keluar pagi2 tapi itu dh biasa untuk aku....penat tu soal kedua yang penting aku puas

No comments:

Post a Comment

Terima kasih sudi membaca. komentar anda inspirasi saya