1 Kelab Blogger Ben Ashaari

Followers

Saturday, January 16, 2010

CERITA DI PAGI HARI MINGGU

hari minggu, hari yang paling seronok untuk manusia-manusia yang berkerja macam aku. ingatkan nak bangun lewat sikit, tapi hubby keje hari ni, so aku bangun awal pagi la, tapi tak lah seawal hari kerja, siapkan makan pagi. nasi goreng sardin+mee hun goreng+teh o panas, fuh sedap tu. hubby aku ni soal makan tak pernah cerewet. nasiba baik, tapi dia akan komplen jugak kalau makanan aku kurang rasa, al-maklumlah dia pun memang pandai masak,hu..hu...(buat para-para gadis diluar sana, cari suami yang pandai masak yer, senang sikt kerja korang nanti..he..he...)
tak da citer menarik sangat kat astro hari ni, kecuali dibox office. dah berbelas kali aku tengok citer yang sama, tapi yang paling-paling-paling best ialah LASKAR PELANGI...memang meletup citer dia. jalan citer yang sangat menyenttuh hati, apatalah lagi pelakon ciliknya bukanlah artis tenama indonesia tapi merek hanyalah golongan budak kampung yang naif tapi punya bakat yang sangat besar. kesngguhan mereka dlam mencari ilmu patut dicontohi...insyallah...citer ni asal dari kisah benar, watak ikal yang citerkan semua kisah kebenaran mereka waktu kanak-kanak. betapa usaha mereka untuk berjaya seperti orang lain amat dikagumi. u all patut ten gok citer ni...jangan lepaskan peluang.orait.
kisah yang terhangat minggu ini ialah, penahanan seorang pelajar IPT kerana tulisannyadi facebook. adui..moga2 kebenaran akan terbukti. aku tak perlu komen lebih lanjut hal ini. kita tunggu saja lah berita selanjutnya.
selamat berhari minggu untuk semua...........

No comments:

Post a Comment

Terima kasih sudi membaca. komentar anda inspirasi saya