1 Kelab Blogger Ben Ashaari

Followers

Friday, January 15, 2010

DEBARAN vs DARAH TINGGI

Bila tiba masa untuk check up, debaran jantung berdegup laju, takut ada apa2 lagi komplikasi yang menyinggah tubuh ku. bila jantung tak berhenti berdegup, bp mula la naik melambung..adui..lagi lah doktor charge aku ni banyak penyakit. 13 januari 2010 aku ke hospital, check up bulanan, pembukaan 2010, sebaik saja aku nak melangkah masuk bilik doctor, jantung aku bagai dipam2..adui..mintak2 takda apa kali. senyuman selebarnya aku hadiahkan untuk doctor ku, sebelum scan, aku perlu check bp...wuaaaaaaaaaaaa.....bp aku tinggi 140/70..tinggi....lagi sekali aku rasa macam down sangat, sedih pun ada..result untuk glukose au belum tahu lagi. itu yang menakutkan aku.
lepas ambik bp, doctor scan perut aku, aku nampak sekujur manusia kecil..indahnya saat itu, aku nampak kepalanya, perut, kaki tangan, mata dan ia kelihatan sempurna sekali,ya Allah..inilah anugerah yang tidak terhingga untuk aku dan suami. doctor halakan alat scan pada jantina, kelihatan baby girl, he...he....aku terima..namun suami ku seperti mengharap baby boy dalam menyerikan rumahtangga kami. " sayang...baby girl ke baby boy ke, kita kena terima semua tu, ini janji tuhan kan...yang paling penting baby kita selamat" kata peransang untuk suamiku, maunya tak sedih, saban malam bermimpi dia belikan toys untuk baby boy nya..aku gelakkan kan dia, apalah...tak pa, baby girl pun boleh main toys............
berbalik pada cerita kesihatan aku, doc bagi aku MC dua hari 13 dan 14 januari 2010 sebabnya ada lah, aku perlu ambil darah sebanyak 4 kali, wuaaaaaa...doc buat macam tu sebab dia risaukan kesihatan baby dan aku, takpalah doc,aku redha.....................ha.............haaaaaaaaaaaaa..minggu depan kena check up lagi dan result untuk ujian darah aku......takutnyaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa............
inilah ujian namanya....moga aku kuat hadapi nya...insyallah...amin......

3 comments:

  1. ya rabbi,makan tak control ke wei..ko ni, jaga kesihatan tu k....

    ReplyDelete
  2. ya rabbi,makan tak control ke wei..ko ni, jaga kesihatan tu k....

    ReplyDelete
  3. haiiiiiiiiiiiiiiii.............u sihat?????baby sihat??? darh tinggi n keicng manis, normal masa pregnant..harap2 ni tak melarat je..

    ReplyDelete

Terima kasih sudi membaca. komentar anda inspirasi saya