1 Kelab Blogger Ben Ashaari

Followers

Friday, December 7, 2012

Ikan singgang+budu tempoyak+ telur bistik

 ini lah feberet mr.hubby. eh..bukan semua food yang i masak, u punye feberet ke?? asyik feberet seyja..hihihi..tq darling sebab sentiasa support dan u are good taster for me. aku guna ikan aye or ikan tongkol sb rasanya lagi umppppp. ikan aye ni aku beli boroang kat pasar segar Beserah, Kuantan, masa aku balik kuantan umah my sis. fresh gile tau ikan ikan kat sana, mula la aku nak angkut semua, tpi bile hubby ckapa " mummy nak jual ikan ker???'' kih kih kih..apa salahnya..
 korang kenal tak apa nama menda ni?? semalam aku tag pic ni kat fb, sorang student aku ni comment kat pic ni, dia ingat menda ni wasabi!!! aku bantai gelak jek..ini lah budu tau! budu ni nama dia " sungguh ti sedap" hahaha. bestkan nama budu ni kan, rasanya, toksah ckp banyak, makan laaaaaaaaaaaaaaaaaaa.....campur plak ngan tempoyak buatan mak aku, lagi la meletup!!! kalau la bikin ini hari hari , musnah diet aku lor
ini nama nya TELUR BISTIK. rekaan aku sendiri. aku dah pandai tau explorasikan atau eksperimenkan bahan-bahan untuk masak ni. hihihihi..ala senang dan simple seyja.

Bahan-bahan

2 biji telur ( sebab kami makan berdua je)
1/2 tomota ( potong dadu)
daging burger/ ayam pun boleh.
garam dan sedikit perasa.

gaulkan semua bahan kat atas tadi dan goreng lah dalam kuali. lepas tu, hidangkan dengan penuh kasih sayang ya. selamat mencuba.

No comments:

Post a Comment

Terima kasih sudi membaca. komentar anda inspirasi saya