1 Kelab Blogger Ben Ashaari

Followers

Friday, December 28, 2012

KEreTA jATUh LoNGkang!+ pULANg ke KL+HujAN lEBAT!

24 dec 2011-10.45 pagi- kami plan nak gerak kl awal sebab banyak tempat yang nak kena singgah, tapi hujan yang turun dri pagi tadi non stop. kalau gaya gini hujan, alamaknya sampai ke petang ler. incik hubby pun da ajak balik, katanya, lau nak tunggu hujan stop, petang la kita balik. aku kan isteri, akur seyja.hihi. berlari lari anak aku nak masuk dalam keta, dukung si tenit lagi. sejukkkkk, plus angin yang sangat kuat. fuhhh, penat berlari anak walaupun jarak keta sangat dekat.hahahaha, jom kita gerak..incik hubby pun undur la keta ni nak sampai ke gate, tetiba, satu bunyi yang agak menakutkan!!!! arghhh tayar masuk longkang!!!!!!!!!!!! 

hahahahha..tergelak jugak aku time, camne la incik hubby ni undur sampai leh jatuh longkang, tak pasal2 semua anak anak jantan kena turun bermandikan hujan, dah la semua tu demam, termasuk la incik hubby. kesian sungguh, mula2 incik hubby yang drive time semua duk menolak, tapi bila incik hubby yang ada kt dalam, maka kereta tak bergeral langsung, incik hubby turun dan gantin dgn apis hubby angah, fuhhhh, sekali dia tekan minyak dan di bantu oleh kaum kaum yang gagah ni, terus naik tayar tu.fuhhh...ternyata keberatan menghalang untuk tayar melepasi longkang.hahahahahahha..moralmya, kurangkan keberatan anda yer.
kami terpaksa lalu ikut laluan yang jauh sikit daripada biasa, sebab jalan yang menghala ke highway sudah naik air, so korang boleh bayang tak, macam mana sistem trafic yang sangat teruk. tak sanggup la aku nak ngadap jem, cukup lah kat kl je aku duk hadap!!! kami lalu ikut pantai balok dan cross ke perlabuhan dan naik highway jabor, fuhhhh, style tu, aku relek jek incik hubby la kesian..hihihi..tak pe darling, i kan ada kt sebelah kan..
hujan yang sangat lebat, signboard pun tak nampak dah, thrill tau, drive time hujan ni..mencabar mata anda dan ketajaman anda dalam memberi tumpuan pada pemanduan..hihihi
Hujan lebat membasai pantai timur, dari pagi sampai tengah hari, takda langsung tanda hujan nak berenti. masa ni kami dah masuk highway LPT dah..alhamdulilah..nasib baik tak tersangkut ngan banjir
syoknyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyeee si tenit ni!! dah lah hujan, aircond plak tu, apa lagi membuta la keje dia ni..tapi ok gak, aman sikit kami..hahahah.leh romantik sikit ngn incik hubby ni, dah la sejuk kan yanggggggggg,,,hihihih
muka dah ngantuk+fening kena hujan tadi...kesiannye, tak leh makan ubat lagi yang, nanti u ngantuk,,hihihi..
Subhanaallah,,cantik sungguh permandangan selepas hujan..sejuk je mata memandang, damai je ni..ini lah ciptaan allah sangat indah..ya allah, kau berikan lah kesihatan mata ini supaya hambamu ini sentiasa dapat melihat dan memuji kebesaranmu ya Allah.amin..

No comments:

Post a Comment

Terima kasih sudi membaca. komentar anda inspirasi saya