1 Kelab Blogger Ben Ashaari

Followers

Wednesday, December 5, 2012

Perjalanan ke cameron highlands!! kenapa dan mengapa???haha

Panjang tak tajuk post ntry aku kali ni,hahah. aku nak share satu pengalaman ngeri yang aku lalui buat kali kedua. eiiiiiiiiiii, menyampah, sakit hati, geram, rasa nak makan orang pun ada!!! apa lagi kalau bukan JEMMMMMMMMMMMMMMMMMMM!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! kalau setakat jem macam kt kl, dari opis ke rumah, dan dr rumah ke opis tu dah biasa la sangat, tapi kalau jem sampai ke tahap 5 jam, ada kau suka???? perjalanan yang biasanya 15 minit, jadi jam!!! gila tak gila orang yang duk dalam keta ni. eiiiii. ok, meh sini dengar citer aku ni.

lepas abis acara sambut menantu, aku dah bagi hint kat my sister, sebab aku nampak dia punya sembang bukan main rancak lagi. aduss, sekarang ni dah la jam 2.30 dah, nak naik cameron lagi, dengan hujan yang lebat lagi, aduyaii, ni la kaum kaum ibu bila berbual. opss aku pun kaum ibu gak, tapi di sebabkan ada agenda lain lagi, aku malas nak layan menyembang. hihihi. nampaknya my sister sangat faham aku punya hint tu, owh yeah. love u sis..hahaha. sebelum tu, kita orang singgah kat masjid, menunaikan kewajipan ler dulu kan. amin, moga perjalanan ini di rahmati allah.  lepas siap semua, kami memulakan perjalanan dari ipoh ke cameron highland,  yeayyyyyyyy.

nahhhhhhhhhhhh..ambik ko, jem kat plaza tol simpang pulai dah berapa lama, aduiiii, sabar lah wahai hati. dalam satu jam tersangkut kat simpang pulai. lepas jugak akhirnya. perjalanan di teruskan dengan kami jadi co-pilot.hihihi. mr.hubby ler, aku duk sebelah je, yaya tido,..zzzzzzzzz. 

dalam perjalanan, aku jadi tenang sangat, bila tengok bukit bukau, gunung ganang yang menghijau, jauh dari pembangunan yang tinggi melanggut, kadang-kadang kita perlukan suasana yang lain biar segar sikit! hahaha. aku tengok jam kt dashboard,ooooohoho, timing sudah lari, aku call pihak hotel yang kami akan tiba lewat sikit, tak mau la bawak laju2, 5 biji keta kat belakang tu semua ada budak kecik, satu keta ada mak bapak aku, dan keta aku pun ada budak kecik, relax relax seyja ok. nasib baik pihak hotel amat memahami. kalau tak paham jugak, tutup je la hotel tu..hihihi.sowi gurau seyja.

hujan lebat, hujan rintik mengiringi percutian kami, sejuk tak hinggat la. hahahah. nahhhhhhhh..dah sampai masanya kita berasak asak dalam keadaan yang paling aku suka!!!!!!! sampai kat tringkap, keta dah tak mula slow, slow tahap gaban punya! ya ampun! kalau macam ni, bila la nak sampai. mr.hubby ckp " better mummy tido" erkkkk..means dia serabut kot dengar aku menceceh agaknya. hahahaha. ingat senang ke nak suh orang tido weiii, tapi aku pun malas nak hangatkan keadaan, aku baca buku untuk bagi mata aku ngantuk..akhirnya zzzzzzzzzzzzzzzzzz. 

aku ingat bila aku bangun, aku da sampai tanah rata, tapi baru sampai Brincahang..ohh..tidak, dari jam 5 ptg kt trinkap sekarng dah jam 7.15 malam, mak oiiii, tak leh jadi ni! aku call hotel equatorial, update, wisau la,takut dia bagi bilik yang aku dah booking tu. fuhhh, mereka masih menunggu. tq equatorial. 

bila berdepan dengan jem macam ni, aku teringat bila time raya haji, jem gila babas, tahap gaban. aduyaiii. tuhan tolong lah, pinggang sakit, perut lapar, sejuk gile, semua la ada dalam situasi camni, nasib baik si yaya tenit tu tido, lau tak, meragam la dia lau jem camni. beradulah wahai anak. dari aku duk pikir pasal jem, aku duk layan lagu sampai lah aku terzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz dan tetiba, aku di kejutkan dengan orang sebelah, siapa lagi, mr. hubby ler, dah sampai katanya. aku tengok jam dah 8.50 malam! perghhhhhh, sungguh menarik kan. muka mak dan ayah dah kepenatan dah, kesian dorang, abang aku dah menceceh sebab lapar.hahahaha..apa apa pun, jom kita check in dulu yer..tapi seblum uolss tukar channel, jom layan pic yang sikit ni jek!! jom

 kt trinkap..slow gile trafic!!!!!!!!
 nak ambik koooo..macam dia plak yang drive!!!
 in dinning room seyja,,,,
 ini kambing!!!! tapi besttttt tahap gaban!!
 ni menu aku, mix grill..lazat gileee
 hahahaha..licin beb, sib baik pinggan tu tak boleh makan..hahahahah,bila dah kenyang, jom tidoooo
 untuk keharuman aku dimalam hari..chewahhhh..hahaha
ohh sweettt..chese oreo..dessert katanya kan..hubby aku layan seyja aku ni..hihi

1 comment:

  1. I cant imagine bila u mengamuk.dan strss..ahakkkkksss

    ReplyDelete

Terima kasih sudi membaca. komentar anda inspirasi saya