1 Kelab Blogger Ben Ashaari

Followers

Tuesday, January 15, 2013

LONTONG JAWA ASLI DI KAMPUNG BARU

Salam kawan kawan dan readers yang aku sayang. semoga hari anda sentiasa dipayungi rahmat ilahi dan ceria ceria selalu hendaknya. hari ni aku teringin dan mengidam nak makan lontong kering. uolss, sedap tak terkata tau lontong kat kakak sorang ni. hingga boleh menjilat pinggan sampai licin. lokasi kedai kakak ni terletak di kampung baru, berdekatan dengan flat yang tingginya 15 tingkat tu. waktu operasinya dari selasa hingga ahad, dari jam 7 pagi sampai jam 12 tgh kot.hihihi, tak berapa nak pasti la kakak ni tutup jam berapa, tapi yang wajib, uols kena sarapan la.kat bawah aku ada snap a few picture untuk korang senang nak cam lokasinya.



kuih lopez terbaikkkkk

inilah dia LONTONG KERING..lontong boleh mengikut citarasa anda. tap yang asasnye, ketupat+sambal kering. yang lain add on la. 

ini pulak LoNTONG BASAH,hahah, means ada gravy la. lauk pun ikut citarasa uolss.sedap tau!!

licin!!!!!!!!!!!!!

masa ni agak lengang sikit, kalau awal awal pagi tu tersangatlah ramai..banyak lauk, mengikut citarasa anda..selamat menjamu selera uolsss.

No comments:

Post a Comment

Terima kasih sudi membaca. komentar anda inspirasi saya