1 Kelab Blogger Ben Ashaari

Followers

Saturday, April 13, 2013

mY ZARA TAK SIHAT

 bila si tenit wat muka tak nak pegi umah yuyun ( baby sitter) yaya taknak gi umah yuyun mi..lololo..puas aku duk pujuk tenit,tapi tak berhasil gak. puas ditanya kenapa taknak i umah yuyun, tapi tenit ni merenget je. lagipun dia tak berapa sihat. masa kat terengganu lagi, tenit ni asyik muntah muntah dan cirit birit. balik kl, bawak dia pegi klinik. doctor cakap tenit ni kena food poisin. aduh kesian nye. lepas balik klnik, aku kasi dia makan ubat batuk, ubat tahan muntah then ubat ubat untuk cirit. tapi ubat cirit tu yang dia tak nak makan, sampai menangis nangis taknak. jenuh aku duk pujuk, tak berjaya jugak. mana lah dia nak, ubat cirit tu, air perisa garam!!! yg tak sedap tu lah ubatnya sayang.
tertonggeng tido sebab menahan sakit perut. kesian sungguh la si tenit mummy ni. aduhai anak..moga moga zara cepat sembuh ye anak.

lemah aje badan zara. mau tak lemah, selera makan hilang terus, kalau makan sikit, terus muntah. mana la nak ada tenaga. minum susu pun tak abis. aduhhhh..hilang akal mummy nak. kalau tak sembuh lagi, mummy bawak zara gi jumpa doctor pakar. risau hati mummy ni.


sabtu pagi 13/4 aku tak bawak zara gi school, sb badan dia masih lemah. aku bawak my zara jumpa doctor hoh kat pandan ni. doctor kata zara memang kena food poison. then doctr bagi susu isomil ni untuk stopkan cirit birit dia. then doctr bagi ubat minum untuk cuci perut dia. moga moga ubat kali ni serasi lah dengan myzara. kesian tgk dia, 4kg turun berat badan. mummy harap zara cepat sembuh ye sayang.

No comments:

Post a Comment

Terima kasih sudi membaca. komentar anda inspirasi saya