1 Kelab Blogger Ben Ashaari

Followers

Thursday, April 25, 2013

ZOO NEGARA PART LAST



 Acara yang kami nantikan...kalau korang singgah ke zoo, pastikan korang tengok persemahan haiwan tau.


 ini dia singa laut yang buat show masa kami ke sana. nama dia BAD..cute jek!!


jurulatih bad..sangat profesional dan berkemahiran dalam melatih bad ni.



masa ni, bad sedang di uji kesetian pada tuannya. dia di beri 2 ekor ikan kat lantai, then jurulatih meminta penonton claps 3x untuk melihat ada tak bad akan makan. tapi hampa, bad tak makan, lepas tu jurulatih meminta kami claps 1x je, tapi hampa jugak, bad tak layan langsung. jurulatih mengambil peranan dia dan menepuk sekali sahaja, dan bad terus melahap ikan di depan matanya. makna disini ialah bad hanya dengar arahan dari tuannya a.k.a jurulatihnya. 


kehebatan bad, ternganga mulut zara tgk bad menggunakan mulut untuk memasukkan bola ke jaring dengan cemerlang sekali. claps for bad zara!!!


mereka pernah membesar sama-sama tapi dek kerana salah faham orang lain, mereka terpisah dari bumbung yang sama. tapi ikatan mereka sangat erat. moga abang ajim jadi abang yang baik yer. suspens je kan aku ni..hahaha.korang jangan salah faham plak. ajim ni actually cucu kepada makju dan anak kepada my bbf, so makju ni pernah jadi pengasuh zara selama setahun lebih tapi sekarang dah tak. so dorang ni jarang jumpa tapi bila dah jumpa, rapat sangat. moga hubungan kalian sentiasa baik ye anak anak.



inilah my litt sis merangkap bff ler..mereka ni pun sangat rapat, tengok la gaya tenit manja ngan ibu tu.hhmmmm jeles jap mummy tau...


muka yang kepenatan...jom balikkkkkkkkkkkkkkkkkkk

itulah antara activiti jalan-jalan kami pada hari sabtu tu. 

masih kekal seperti dulu..yang berubah hanya la harga tiket sahaja. yang lain sama semuanya cuma pengalaman kita yang berbeza. selamat mengembara...

No comments:

Post a Comment

Terima kasih sudi membaca. komentar anda inspirasi saya