1 Kelab Blogger Ben Ashaari

Followers

Monday, June 3, 2013

GATHER-GATHER

Perancangan awal nye ialah nak berpicnic di pantai gitu tetapi meh aku nak citer. angah balik keje kul 6 pagi, so dia get rest. tengah hari angah, achik dan ateh nak ke kemaman kenduri cousinnya. so pada mula aku ok je lah. sebab katanya akan sampai ke kuantan dalam jam 3 ptg. 

sementara menunggu mereka-mereka ni, aku siapkan semua rencah-rencah untuk bbq. so kami tak lunch la sebab nak makan petang terus. semua bahan-bahan untuk berpicinic sudah ready semuanya!!!

tunggu punye tunggu, hampir jam 5 lebih baru dorang sampai rumah. plan berubah ler..memandangkan si tenit tu tido dan cuaca yang agak panas lagi, kami berpicnic di tepi rumah je lah.hahahah...aaaa..


achik amek alih tempat my incik suami, hahahaha, sebab zara meraung-raung nak kan walidnya. aku la puncanye!!! siapa suruh kacau si zara tu tido!!! nah amekkk!! achik yang kena buat. steady la chik..boleh la tu. bila lagi nak buat. belajar-belajar la belah nyior, nanti senang bila mak mertua suruh.hihihi..


my nephew ku. adik bob....


si baju merah yang boy tu, my nephew. abang bad..kembar adik bob. mereka berdua sangat berlainan characternya!!  yang si angah pulak, terus amek kipas kasi cepat sikit bara. hahahaha..nampak berisi sikit ye angah, atau posisi ciksu snap pic kurang kena??? hahahaah...


go abang..go...kami semua laparrrrrrrrrrrrrrr


mengikis nyior ler tugas aku..keje orang tak sihat camni la..hahahaha..


nak kentuttttttt..tapi tak terkeluar...hahahahha..semua dah lari dah..tapi tak pun..



burger ayam bersama sosej..di gaul dengan rempahnya untuk dipanggang!


ikan-ikan segar dari pasar segar beserah, baru naik dari laut! memang manis dan terbaik!!!!!!!



dia ni bila ditanya: "angah tak penat ker" jawab dia " tak ciksu, dah biasa keje non stop" sambil mengukir senyum yang manis. tak pa lah angah, sementara masih berdua ni, buatlah apa yang angah nak buat, nanti dah ada baby, kena limit sikit la. tinggal bebebrapa bulan je lagi nak habis HO kt hospital kuantan, nanti dah ikut suami ke ipoh. untuk setahun ni korang berjauhan demi mencari rezeki. sekejap je masa berlalu kan...

No comments:

Post a Comment

Terima kasih sudi membaca. komentar anda inspirasi saya