1 Kelab Blogger Ben Ashaari

Followers

Thursday, June 20, 2013

pULUT GAUL NYIOR !!


Ini dia bekalan sarapan pagi aku ke opis hari ni. ini gara-gara cik peng bff kss yang duk tag gambar ni semalam. uwaaaa..terus teringat masakan bondaku. iskk..tak leh jadi ni..kena buat jugak esok.hahaahaha.

Pepagi hari dan sesubuh hari call mak sebab nak tanya sukatan air untuk masak nasi pulut. sebab kalau nak masak nasi pulut, air tak boleh banyak, so nak double konpem la ngan mak aku ni. hihihi. itu lah tempat aku amek semua petua dan warisan. time kasih mak!!.

Apa lagi kan, buat lebih sikit bawak ke opis, jamu boss dan juga kengkawan. huhuhu..yummy. uolss..senang jelah masak nasi pulut ni tau. senang tahap gaban. bahan tak banyak pun, cukup kelapa dengan ikan masing atau ikan kering. perghhh...kalau makan panas-panas dan bersulamkan kopi 0..perhh lagi terangakat!!! apa pun, tak leh makan banyak sangat, naik pulak gula nanti. cukup sesedap rasa seyja. 

1 comment:

  1. haishhh!!sedap...!!terliurrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr

    ReplyDelete

Terima kasih sudi membaca. komentar anda inspirasi saya