1 Kelab Blogger Ben Ashaari

Followers

Sunday, June 23, 2013

TIME TO CLASS - SATURDAY MORNING





baru sampai class. tak ramai lagi yang sampai, tapi teacher ina ni punctual sikit, ramai ke sikit, class tetap jalan. bagus teacher. teacher biha takda, cuti sakit, so teacher ina kena handle class sensoraf la yer.hihihi.
sebelum class, teacher akan baca doa, doa untuk ibu bapa, nyanyian 1o malaikat, kalendar islam. day song then baru la start class.alhamdulilah, zara dah boleh follow gerak dan bacaan doa, walaupun tak berapa nak lancar sebutannya. keep up darling.



zara: mummy, engok tangan rara ni mi, ada apa, akit la mi.
mummy : takda apa lah, cuma merah sikit je, kena gigit semut kot.
zara : (muka suspen) igit emut, akutnya mi.
mummy : tak payah nak over sangat la. dengar teacher ajar tu ok.
zara : ok boss.

hahahahaha..dia tiru ayat aku!! aku selalu cakap kat walid, kalau walid mintak tolong buat apa ke, then dia selalu dengar, pastu dia ikut la.

MORALNYA, SENTIASA LAH GUNA AYAT AYAT YANG MOLEK DI HADAPAN ANAK KECIL KERANA MEREKA AKAN IKUT APA YANG KITA CAKAP.ini untuk diri aku jugak. cuba mengawal bahasa yang tidak molek. tak bagus untuk minda mereka.


sesi art craff. oleh kerana zara belajar huruf M, SO binatang untuk huruf M adalah monkey.

teacher : what is this zara?
zara : onyet eacher.
teacher : yes, true, but in english, Monkey.
zara : no la eacher, onyet la.
hahahha..aku dah tergelak dah. aku pergi dekat dengan dia dan terangkan pada dia.
mummy : zara, monkey dengan monyet adalah sama. monyet dalam bahasa melayu dan monkey bahasa inggeris, faham sayang.
zara : ok mummy.

sama ada dia faham atau tidak, tapi dia jawab ok. anak...anak...


sesi mewarna...


peralatan untuk arts craff


Punye la banyak si zara ni letak gam. lepas tu dia mintak tolong mummy jugak untuk settlekan gam tu. 


sudahnya, inilah hasil nya. adusss..tak pa anak. cantik. teruskan usahamu zara.


eh, nape muka anak mummy macam tu, tak puas hati dengan teacher ker?? hahahaha..oooooooooo..rupanya tengah fokus apa yang citer sedang cakap. tapi muka macam ada MASALAH NI!!! hahaha.


kalau time makan memang kesungguhan sangat menakjubkan. semoga membesar dengan sihat sayang. i love u zara.

1 comment:

  1. so cute..so shomell la..i miss u zara.shasha

    ReplyDelete

Terima kasih sudi membaca. komentar anda inspirasi saya