1 Kelab Blogger Ben Ashaari

Followers

Monday, July 8, 2013

MAKAN+MAKAN= HAPPY KAN!!


izzati dan aleya anak my bro zul. SEPUPU zara. mereka ni jarang berjumpa. zara ni pulak suka berkawan so takda masalah sangat untuk mereka serasi. tapi muka aleya tu semacam jek.


amboi zara, kakak izati tolong suapkan ayam ker??



aleya pandang zara dengan rasa ketidakpuasan hati. hahahahaha. dia bengang sebab izzati asyik kasi zara ayam jek. zara pulak buat muka seposen!!!

 anak dan bapak sedang kupas kelapa muda! amek kat tepi rumah my sis seyja. bestkan, apa nak semua petik kat belakang rumah. kalau duk kat kl, semua petik kat pasar then keluarkan duit. hahahaha. adat ler tu.

ayah kat belakang yang berkopiah putih tu relax jek. mandur kan! hihihi. saya sangat sayang dia ok! sebab dia ayah yang sangat memahami dan punya pemikiran yang  intelektual. ayah tahu tentang DASAR PENDIDIKAN NEGARA ok!! terkejut merpati aku bila dengar. cucu cucu suka duk sembang dengan dia, sebab ayah suka bercerita pasal SEJARAH. ouch...ayah..sampai sekarang kamu masih anggap aku anak kecil kan. tiap kali duduk dengan ayah, tiap kali itu dia akan pesan macam macam, walaupun sekarang aku da ada suami dan jadi mummy untuk cucu dia. itulah ayah kan.


ini my other half yang sedang menjolok kelapa muda!


hey..tendang bola ke walid?? hahahaha..kalau kena kaki, baru la terpelok nanti.hahaha.



dua dua boleh geng makan. dua dua ada hobi yang sama, iaitu makan. dua dua enjoy bila makan. 
zara pun dah tukar kostum sebab baru lepas mandi kan, then terus turun balik sebab nak makan ayam lagi!




actually aku suka aktiviti keluarga macam ni. berkumpul ramai-ramai, tak tunggu time raya pun, kalau ada kelapangan pasti kami plan. bukannya makan-makan kat tempat hebat pun. acaranya hanya di rumah kakak ataupun kat rumah mak dan abang. 

Takda acara rasmi pun. acara kami santai dan ini lagi dekatkan hubungan kami adik beradik, dan yang paling utama adalah GEMBIRAKAN HARI MAK DAN AYAH. 

2 comments:

  1. enjoy tgk zara makan.yummy. selera sangat dia tu ija.ahaksss

    ReplyDelete
    Replies
    1. yup hana, zara sangat enjoy dia memang selera makan. alhamdulilah dia tak meilih. tapi mesti yang masak kat rumah, kalau kedai tu dia kurang la hana.

      Delete

Terima kasih sudi membaca. komentar anda inspirasi saya