1 Kelab Blogger Ben Ashaari

Followers

Monday, July 22, 2013

RAGAM TENIT DI WAKTU SAHUR

Salam Ramadhan..

Aku ni tak pernah jemu nak cerita pasal tenit. apatah lagi la sekarang ni. bila dia dah mula petah cakap macam2. walaupun pelat. hurm..masih pelat walaupun kawan seusia dia ada yang tak pelat. ishh..positif jaa!! kata doctor sheila, " setiap kanak-kanak, beza perkembangannya" itulah ayat yang selalu aku semat dalam minda aku.

ok..lets d topic.
si zara ni akan bangun lebih awal dari kami ok. dua jam sebelm kul 4 pagi dia dah bangun. ouch..sabar saje. walid akan jadi peneman setia bila dia ajak layan rancangan peberet dia. mummy?? hahahaha..penat la, da masak berbuka, nanti nak masak sahur lagi kan. alasan semua tu jaa!!!! hahahaha.. opkos la mummy bangun sebab suara dia akan memecah keheningan pagiku. ( suka dengar suara dia)


Merajuk!! sebab walid tinggalkan dia! senyap-senyap walid keluar gi masjid. kalau tak buat camtu, konpem nak ikut. bila sedar walid takda, mula la drama swasta dia ni. 


zara: walid tak ayang rara !

mummy: walid sayang zara la. walid pegi masjid. nanti walid balik la.

zara: apa walid tak ajak rara? ( meraung ler)

mummy: kalau mummy pegi sekali, boleh la zara ikut, ok..nanti malam esok kita pegi ok.

zara : tak nak.

mula sesi pujuk memujuk. mummy ni selalunya akan tewas dengan zara tau. bila nak redakan dia opkos kena ganjaran. selalunya aku offer games kat handphone or tab atau coklat. lepas tu, pujilah dia sikit, zara anak yang baik, budak yang bijak, then ok. kembang la hidung dia sebab walaupun dia meragam macam tu pun mummy still lagi puji dia. hahahahaha. opkos la. itulah pendekatan yang aku wajib gunakan, salah satu terapi untuk dia. 


alalalala...mummy tak tahan la tengok bila dia ni nangis. hihi.tapi mummy jugak yang suka usik kan. i love u zara. mummy selalu rindu setiap moment yang zara buat setiap hari. mummy juga sentiasa belajar perkara baru dengan zara. Ya allah.. kau peliharakan nyawa ku ini. 

Zara sangat istimewa sifatnya. 

5 comments:

  1. alooo comelnye :) anak sedara acik mula pon cm tu pelat lmbt compare gn yg lain... tpi dah lama dia okey

    ReplyDelete
    Replies
    1. owh yer ker acik. mummy ni duk risau jek. doc kata relax je la.hihihi.

      Delete
  2. hehehe. walid pergi kejap je tu. jangan2 begitu..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. dia selalu begitu kalau dengan walid dia mr.boni. hurm.

      Delete
  3. salam ramadhan # 14..datang dari segmen"
    "Singgah Sahur Salam Ukhwah OhBlogger Malaysia

    ReplyDelete

Terima kasih sudi membaca. komentar anda inspirasi saya