1 Kelab Blogger Ben Ashaari

Followers

Wednesday, August 21, 2013

zARa dan KASUT raYA

Salam Syawal...

al kisah zara dan kasut raya.
beberapa hari sebelum balik kampung, aku dan my other half baru keluar untuk berlegar legar di kota lumpur untuk merasai membeli dan belah di saat saat akhir. 

Sambil mencari keperluan barang barang pertunangan untuk my nephew, aku baru teringat sesuatu, KASUT ZARA belum beli lagi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! fuhh..nasib baik mummy ingat sayang, kalau tak harus zara merajuk kan. hihihi..actually mummy tak lupa pun, mummy saje je taknak beli awal awal, sebab mummy tahu kenapa dan mengapa.

kali ni mummy bagi zara buat keputusan untuk memilih, ini juga satu latihan tau sayang. aku perhati je cara dia pilih kasut ni, kebetulan kat kedai tu tak banyak sangat pilihan, so nasib la nak. kalau lagi banyak, rambang pulak mata nanti, mata mummy ler.

pilih punya pilih, akhirnya dia angkat satu kasut dan tunjuk pada aku. ok!! finally, hurmm..cerewet juge anak dara mummy sorang ni yer. bagus, zara sudah ada deria untuk merasa dan memilih walaupun agak lama mummy n walid tunggu.

 merajuk sekejap sebab nak iku walid gi masjid. ishhhh tenit ni, kalau ngan walid tu tak leh berenggang langsung tau!!

 ini kali yang entah ke berapa dah dia duk menilik kasut raya dia. happy sangat sebab dia pilih apa yang dia suka.




asyik pegang, bukak, tutup, lepas tu sarung kat kaki dan macam macam lagi la. tergelak aku, hurmmm, masa aku sebaya dia pun sama aje. 

tak sabar dia nak balik kampung, nak tunjuk kasut raya kat nenek. 

aku ingatkan lepas habis berbuka, then sampai rumah, dia dah lupa kasut dia, rupanya masih ingat, dan bawak sampai ke bilik tido, di letakkan sebelah bantal dia, ok!!! adusssss...sabar je la...aku macam tu ke dulu?? korang cam ne?? sama ek. hihi..

1 comment:

Terima kasih sudi membaca. komentar anda inspirasi saya