1 Kelab Blogger Ben Ashaari

Followers

Tuesday, October 29, 2013

aku dan TM 108 MINERAL

Assalamualaikum...

selamat hari selasa untuk semua bloggers yang aku sayang. moga korang semua dalam keadaan yang sihat dan di limpahi rahmat Allah SWT. aku sihat, alhamdulilah..cuma kekadang datang tak sihat tu, ujian allah yang sedikit. che wahhhh..mentang mentang sekrang ko sihat jaa , boleh la ko cakap ujian yang sikit. hahahahahha. ala..saje nak bagi motivasi kat diri sendiri.

ok..aku nak share kat sini. aku ni kan pengidap kencing manis type 2. eh mudanya dapat penyakit tu?? itu antara antara kata kata yang selalu hinggap kat telinga. aku diam+senyum. 

bila dah ada penyakit kelebihan gula ni, badan aku jadi susut, lemau, cepat letih dan segala macam la. ini faktor ubat, aku makan metformin 500g. fuhhhh..dia punya kuasa lemah dia, tahap dewa. jumpa doc minta suggestion, apa yang perlu aku makan supaya aku tak letih sangat. sb nya adalah petang aku ada kelas kat UM, so aku perlukan suppliment doc!!! hahahaha..aku tak marah pun doc..sayang lagi la kat doctor khalid tu.kih kih kih.

akhirnya penyelesaian dari kekusutan terlerai dengan baik. TM 108 menyelesaikan masalah aku dengan lancar. alhamdulilah dah hampir seminggu aku jadi pengamal tetap TM 108 ni. TM Ni memberi aku tenaga, menghilangkan rasa kebas di bahagian kaki. actually fungsi ini TM NI. nanti korang google la ek. hahahaha. punya la malas aku nak explain kan. ok ok ok..aku explain yang basic aje ok.

kelebihan produk TM NI

menyahkan toksin dalam badan
meningkatkan PH badan dengan meneutral lebihan asid dalam, badan
kesihatan kulit
meneutralkan kadar gula dalam darah.

yang aku tahu seperti di atas. yang selebihnya sila ke rumah pakcik google untuk dapatkan info yang lebih. alhamdulilah..kesihatan aku bertambah ok la sikit. tapi METFORMIN tetap satu KEWAJIPAN. doc khalid cakap, makan sampai abis hayat. ouchhhhh..doc..bisa sungguh ayat itu.

now aku da ada supplimet bagi menrecover kegiatan seharian. thanks to million for TM 108.



13 comments:

  1. Salam..emm jaga kesihatan dan jaga penyakit tu. InsyAllah jumpa la penawarnya nanti.

    ReplyDelete
  2. Faktor genetik atau keturunan kot kencing manis ni.

    Btw jaga diri baik2 k :)

    ReplyDelete
  3. Semoga sentiasa sihat ye ija.. :)

    ReplyDelete
  4. selalunya yg dpt kencing manis pd usia muda ni disebabkan faktor genetik / keturunan . yg ptg jaga mkn n x putus asa cari ubat yg sesuai ...

    ReplyDelete
  5. thanks semua. thankss to million

    ReplyDelete
  6. salam ija.... mudah-mudahan dpt kawal bacaan gula yea... sy pon ada buat entri pasal kencing manis nie.. jemput lah baca kat sini...

    http://www.vitamin4kesihatan.com/mitos-tentang-penyakit-kencing-manis/

    sy nak share sedikit produk Shaklee yg dpt bantu golongan pesakit kencing manis iaitu ESP.. ESP bukan shj dpt kurang dan kawal bacaan gula, tapi dpt juga kawal berat badan..

    ReplyDelete
  7. akak skit ni sbb keturunan ke @ dah mmg skit?? harap cepatlah sembuh..

    ReplyDelete
  8. sapa yang nak TM108 boleh call saya. saya bagi best price jamin!!!!! 0133422994

    ReplyDelete
  9. saya menjual tm108,insyaAllah pasti berkesan ..

    ReplyDelete
  10. saya menjual tm108,insyaAllah pasti berkesan ..

    ReplyDelete

Terima kasih sudi membaca. komentar anda inspirasi saya