1 Kelab Blogger Ben Ashaari

Followers

Thursday, January 9, 2014

SAY NO TO BOTOL SUSU

ASSalamualaikum...

kisah semalam..kisah my doter zara. sampai rumah, aku check buku laporan zara. semalam teacher sarankan supaya zara tidak lagi minum susu guna botol. so..fening juga aku. idea ooh idea.. datang pulak idea ni. alhamdulilah.

mummy : rara..mulai esok rara kena minum susu dalam cawam ok. bukan dalam botol.

zara : kenapa, taknak mummu,

mummy : zara kan da besar, dah pegi school, so tak bagus la minum dengan botol. minum dalam cawan lagi best. kalau zara minum susu dalam cawan, mummy nak bawak zara pegi lego land.

bila aku cakap aje legoland, terus melompat dan peluk aku. maunya tidak..setiap hari duk tengok iklan legoland kat TV. in shaa allah sayang, mummy n walid akan bawak zara. tunggu kami cuti ok sayang.

moga allah permudahkan zara. HARI PERTAMA TANPA BOTOL SUSU. 


13 comments:

  1. harap zara dah tak ingat botol susu dia tu...

    ReplyDelete
  2. yela dah besar kena minum guna cawan..boleh punya..take time..
    best la nk g legoland..

    ReplyDelete
  3. anak mama pulak masih bergaut kat tutttttt.... hihi

    ReplyDelete
  4. oh..hope zara tak mintak nk minum dlm botol dh la ye..hehe lego land tunggu tu~~

    ReplyDelete
  5. Kanak2 zaman sekarang hehehee... :P

    ReplyDelete
  6. semoga zara boleh sesuaikan diri untuk minum tanpa menggunakan botol susu.. best dapat pergi legoland tu.. :D

    ReplyDelete
  7. Mmg kdg2 susah nk hilangkan rindu botol susu tu.. semoga dipermudahkan.. aamiin.. :)

    ReplyDelete
  8. Moga zara berjaya dgn percubaan tanpa botol susu ni ye kak :)

    ReplyDelete
  9. Hopefully zara akan lupakan botol susunya ni..:)

    ReplyDelete
  10. Assalamualaikum kak, semoga zara boleh minum direct dengan cawan. semoga dipermudahkan urusan kalian :)

    ReplyDelete
  11. budak2 memang perlu dikatakan gitu.. bila kita nak lepaskan sesuatu, mesti kena cari ayat supaya dia akan yakin..

    ReplyDelete

Terima kasih sudi membaca. komentar anda inspirasi saya