1 Kelab Blogger Ben Ashaari

Followers

Tuesday, May 20, 2014

ada kisah " ALANG RENTAK SERIBU" PART 3

 sesi latihan - proses membina chemistry antara rakan lakon. macam2 rupa yang dorang buat. ini gambar yang paling cantik aku postkan.hahahaha.

 ses latihan - pelajar yang sangat komited sewaktu latihan. sentiasa ada usaha untuk mencuba pelbagai style dalam merealisasikan kehendak pensyarah. 
Moga terus maju DEKTAM.

 sesi latihan - alhamdulilah..dengan kerjasama antara satu sama lain, maka terbinalah dua biji rumah perak yang dihasilkan oleh pelajar diploma teater tahun satu.

 sesi latihan - dah terkatup mulut kak badariah tu, kepenatan ke?? mau tak penatnya mereka ni, dari pagi sibuk menyiapkan setting rumah dan malamnya, ada sesi latihan dengan aku pulak. nasiblah wahai anak didikku..inilah namanya belajar. sabar....

 sesi briefing. 

 inilah hero kampung "ALANG" anak muda yang tinggi semangatnya dan juga berbakat dalam lakonan. moga sentiasa suksess dalam bidang anda.

 sesi full dress reheasal.

 sesi latihan - 
 sesi full dress reheasal

 back stage- pensyarah pun turun padang tau, bagi memastikan wajah wajah pelakon di tatariaskan mengikut watak masing masing.

 back stage 

 back stage - eh..ada pelakon cilik pulak..

kedua duanya sangat rajin dalam melaksanakan kerja kerja produksi. tidak pernah merungut apabila diminta menyiapkan segala tugas. keduanya juga berbakat dalam lakonan. untuk anda berdua " sentiasa gilapkan bakat dengan usaha yang tidak pernah jemu, nanti hasilnya, anda akan tersenyum puas".

-akan bersambung-

2 comments:

  1. Kesefahaman dan kejiwaan mmg sgt perlu.. klu tiada, ekspresinya pun boleh jadi hambar. All the best.. :)

    ReplyDelete
  2. hehehe...nnt tunjuk kat awam ke..? nak tiket free..hahaha :D

    ReplyDelete

Terima kasih sudi membaca. komentar anda inspirasi saya