1 Kelab Blogger Ben Ashaari

Followers

Monday, October 27, 2014

PERLU KE PRANK ???


Assalamualaikum..

Bismilahirahmanirahim, alhamdulilah..segala puji bagi allah swt, serta salam dan selawat buat junjungan besar Rasullah saw. moga hari ini lebih baik dari semalam. tidak terlewat untuk aku ucapkan salam maal hijrah untuk semua rakan bloggers dan peeps love. semoga tahun baru ini lebih baik dari tahun sebelumnya. amin.

Aku nak story mory pasal PRANK!!! aku bukan marah cuma bagi penegasan jek. bukan aku yang kena prank tapi my other half lor.

Ahad semalam di story kat aku pasal dia kena prank kat tempat keje dia. my other half ni keje hotel, tukang masak..atau cheff juniour ler. my other ni keje shif malam 11 malam - 7 pagi, so memalam tu dia ni sensorang je la yang siapkan menu untuk breakfast esok harinya. do u imagine, berapa banyak pax yang perlu masak. of course la banyak, weekend pulak tu kan. 

My other cakap, bila dia nak masuk keje saturday nite, ada notis dari cheff exec, " kurangkan masin nasi lemak, boleh kena darah tinggi". itu dari boss dia la. dia TERUS ke work station dia, then rasa nasi lemak yang semalam yang ada dalam warmer, ya allah mummy, kata my other, masin yang amat sangat. dia cakap,  yang masin untuk refil, untuk set up kat tempat makan dia rasa dulu sebelum nak bagi orang makan, so sebelm dia check out, semuanya ok then waitress dah siap makan bagai, katanya. dia cakap lagi kat aku, takkan la i nak bagi customer makan masin tahap gaban tu.

so, apa lagi, kena marah dan maki hamun la dengan cheff senior. hurm..nasib baik my other tu jenis diam dan tak melawan, tapi kata my other, sabar sangat sebab dia tahu apa yang dia buat. then datanglah cheff pejang , " sabor bro, aku pun dah biasa kena jugak, lagi teruk dari ni, kita sabar je, "


PRANK?? PRANK!!! BUKAN UNTUK MAKANAN OK, SEBAB ITU MELIBATKAN PERUT MANUSIA MANUSIA. ADUSSS, JANGAN LAH SAMPAI MACAM NI. KALAU NAK LIHAT KESABARAN chef2 JUNIOR NI, MINTAK LAH DORANG NI MASAK YANG SUSAH SUSAH KE, OK LA JUGAK.  banyak lagi cara lain. 


_____________________________________________________________

FOOD REVIEW



Crispy Choc !!! Memang marvellouss uollss ....my homemade snack....tak rugi sapa yg beli pasti nak lagi...


CALL/sms/ WHATS APP 018-393 1642 / 017 915 6845

Jangan jangan segan untuk contact mereka yer.

5 comments:

  1. Kesian dia..kita pun memang tak suka kalau terkena. Yalah kadang-kadang tu memang menyakitkan...

    ReplyDelete
  2. Selalunya org tak suka.. kesian bila kena prank. Smpi satu tahap malu pun ada.. :D

    ReplyDelete

Terima kasih sudi membaca. komentar anda inspirasi saya