1 Kelab Blogger Ben Ashaari

Followers

Thursday, October 23, 2014

#SENANG DI MASAK#

Assalamualaikum..segala puji untuk Allah swt, selawat serta salam buat junjungan Rasullah saw. semoga kita semua dirahmati Allah hendaknya.

jeng jeng, ni aku nak share untuk kaum mummy sekalian. mungkin dah ada yang tau kan, tapi aku tetap gak nak share. hihihi. untuk kaum mummy yang bekerjaya tu, mesti kelam kabut kan bila sampai rumah kan, nak settlekan anak lagi, nak masak lagi kan. fuh..penat penat, tapi itu dah tanggungjawab kan. laksanakan dengan ikhlas. :).

bagi mudahkan kerja kerja mummy, ayam, marinate siap2 , letak dalam plastik. bukan ayam jek, ikan, daging, seafood bagai. marinatekan ikut citarasa mummy semua la kan. bahan asas untuk masak, macam bawang kena blend siap2, cili kering, blend jugak, halia n bawang putih pun blend dan asingkan dalam tupperware. haaa, bila semua ni dah siap, bubuh diam diam dalam fridge. balik kerja, keluarkan semua bahan ni dan masaklah ikut citarasa mummy semua.

15 minit dan settle. lepas tu boleh la ngap dengan aman wif anak2 dan incik suami kan.
 aku marinatekan ayam ni dengan rosemary dan oregano. sungguh yummy. hahahaha.angkat bakul sendiri ler.


#airtangan mummy adalah pengikat kasih sayang keluarga#

5 comments:

  1. memang senang kalau semua dah prepare..akak ni ikut mood..kadang2 buat gak camtu..tapi kebanyakan bila nak masak ..baru semua nak buat haha..:)

    ReplyDelete
  2. Mudah, cepat & sedap.. bagus utk kaum bapa juga.. :D

    ReplyDelete

Terima kasih sudi membaca. komentar anda inspirasi saya