1 Kelab Blogger Ben Ashaari

Followers

Monday, November 17, 2014

BUAT PESAKIT KECING MANIS DAN DARAH TINGGI


EHSAN PAK CIK GOOGLE

Bismilahirahmanirahim...

assalamualaikum..alhamdulilah segala puji bagi Allah swt, selawat serta salam buat junjungan besar Rasullah saw. Moga hari isnin tidak black monday, kerana Hari isnin lah hari kelahiran Rasullah kita. peringatan untuk aku yang selalu mencari mood di hari isnin. 

kawan kawan, aku ada tips sikit nak share. buat tatapan pengidap kencing manis dan darah tinggi, selain makan ubat spital / insulin, anda boleh cuba rendaman air cengkih. langkahnye senang seyja.

1) ambil cengkih sebanyak 7 tangkai ( ada tangkai ek, hihi)
2) rendam dalam air panas ( mug besar ek, lebih kurang 100 ml la)
3) bila dah suam/ sejuk baru lah diminum, sebelum minum selawat sebanyak 21 kali. insyallah di izinkan allah swt.
4) selamat mencuba.

actually, ini petua bondaku. amalan orang tua ada benarnya, yang pasti doa dan dengan izin dari allah swt. cuba la yer. bergantung dengan ubat spital buatkan aku jadi tiong sikit, means lemah, maklumlah morfin banyak sangat kan. okey korang..jangan lupa untuk mencuba yer.

7 comments:

  1. cenggih ni pun bagus utk wangikan mulut

    ReplyDelete
  2. maaf, nak tnaya. minum setiap hari ke macam mana?. terima kasih

    ReplyDelete
  3. Info yg bermanfaat ni. Thanks sharing Ija..

    ReplyDelete
  4. Laa tak tau lak cengkih boleh atasi kencing manis ni..thanks ya atas perkongsian

    ReplyDelete

Terima kasih sudi membaca. komentar anda inspirasi saya