1 Kelab Blogger Ben Ashaari

Followers

Monday, December 15, 2014

TERSARUNG SELIPAR RUMAH


assalamualaikum..

Bismilahirahmanirahim, segala puji bagi Allah swt. Selawat serta salam buat junjungan Rasullah saw. moga kita semua mendapat rahmat Allah dan Syafaat Rasullah saw. semoga hari isnin adalah hari yang baik untuk memulakan sesuatu pekerjaan. doa juga untuk mak dan ayah. amin.

Ada kisah lucu di pagi hari minggu. kisahnya begini..hahaha..gelak dulu baru taip. alkisahnya di pagi ahad, my other keje shif malam, so baliknya pagi la. tinggal la kami dua beranak. malam tu hujan lebat, fuh..lena sungguh tido, termasuklah si zara. 

Mummy!!!! dah nak siang, mummy tak amek walid?? tanya zara. tengok jam ya ampun, subuh gajah la. kelam kabut aku dibuatnya. buat keje semuanya macam charlie caplin.

Lagi melambatkan lagi aku nak amek my other half ni, bila si zara ni nak pakai kasut yang susah nak pakai..hahaha.maksud aku kalau selipar senang, dia sarung je sendiri, kalau kasut aku yang kena sarungkan untuk dia. 

Siap, amek kunci, kunci rumah, tekan button lif then masuk lif, tetiba zara tegur..mummy..nape pakai selipar rumah???


ouch!!! terima kasih yer anak..lau tak mummy turun isi minyak, confrm kena jeling.hihihi.

moralnya : bukan nak tunjuk selipar rumah aku. moralnya adalah janganlah kita tergesa gesa atau terburu dalam melakukan setiap perkara terutamnya dalam hal solat. aku la tu, semuanye tergesa gesa, padahal boleh jumpa my other tunggu kat lobi hotel tu.

#learnfrommistake#

13 comments:

  1. isk..nasib baik selipar tu comel.. :)

    ReplyDelete
  2. saya juga pernah . pergi perak rumah my kakak . dlm perjalanan baru perasan pakai selipar biasa jer . saiz besar lak tu ... klu singgah mkn kat mana2 , mmg malu ler org ketawakan ...

    ReplyDelete
  3. KLU NK CPT MMG mcm2 boleh terjadi

    ReplyDelete
  4. adohaii..ocmel je slipper tu :) hihi.. ni mesti dah kelam kabut sangat.

    ReplyDelete
  5. sesekali kelam kabut..gini jadiknya..apapun lain kali kita boleh beringat..
    comey jer selipar tu..:)

    ReplyDelete
  6. Klau dlm keadaan kelam kabut slalu memg akan trjdi begini hhehe

    ReplyDelete
  7. mujur sempat tersedar..kalau tidak..malu kat org ramai...hehehhehe...

    ReplyDelete
  8. hahahahaa... hal ni buat sy tingat...pernah terpakai kain dalam sblm kuar sik baik ada yg tegur kalu x naya ;-)

    ReplyDelete
  9. comel nya selipar rumah...hahahhaah arituh ade seorang akk ni, tersarung kasut, sebelah lain, sebelah lain... mmg gtuh yer bila dah ade ank ni :D

    ReplyDelete

Terima kasih sudi membaca. komentar anda inspirasi saya