1 Kelab Blogger Ben Ashaari

Followers

Saturday, April 25, 2015

SIAPA YANG LAHIR ZAMAN 80 AN, PASTI DALAM KENANGAN

Bismillahirahmanirahim
assalamualaikum..alhamdulilah, segala puji bagi allah swt dan selawat buat Rasullah saw. moga kita semua dalam limpahan rahmat allah swt.

Hari ni hem nak up entry yang mengimbau kenangan..sesiapa yang lahir tahun 80an, mesti tak miss cerita ni kan. jangan tipu ok!!


Hem masih ingat lagi, cerita moero attack ni bersiaran pada hari isnin hingga jumaat, fuh masih segar ingatan hem kan kalau bab cerita tv ni. nak dijadikan storynya, pada hari cerita ni bersiaran, hem ada kelas SABDA (agama) jam 2 petang. adusss..time tu lah hem akan berlakon sakit perut dan dapat lah excuse tak pergi kelas agama...nakal nakal. tapi rupanya panas tidak kepetang, akhirnya hujan juga ditengah hari, asyik bohong, akhirnya mak dapat hidu juga taktik aku ni. apa lagi, berbakul bakul la kena brainwash dengan mak.
Lepas tu takda lagi moero attack untuk aku, cuma dapat tengok hari isnin, selasa dan jumaat. yang dua hari lagi..gigit selimut la. padan muka!!!

sangat sweet cerita ni tau. mau tak sweetnya, lepas habis cerita ni, aku dan kengkawan turun padang la main bola tampar jugak..berangan la semua kan. arghhhh..rindunya kenangan tu. korang ada pengalaman dengan moero attack?? jom share.

pengajaran untuk aku: bila anak buat camni, kenal pasti ok..hihi.




4 comments:

  1. Buat akak tersenyum Ija.. memang nostalgia sungguh ;)

    ReplyDelete
  2. eh..betul tu ija...memang pebret tau cite ni...kan best kalau ditayangkan balik...

    ReplyDelete
  3. Hehee.. saya lahir tahun 70an pun suka gak citer ni.. :) :)

    ReplyDelete
  4. Cikna lahir thn 80' tp xprnh tgk crte ni Lyn tomatoman je....

    ReplyDelete

Terima kasih sudi membaca. komentar anda inspirasi saya